Zakiszacz pasz VittraSil
Mikrobiologiczny dodatek do zakiszania zielonek z traw, koniczyn lub ich mieszanin po ich częściowym przesuszeniu oraz wszystkich rodzajów energetycznych pasz objętościowych zboża (GPS) i kukurydzy (LKS).
VittraSil zawiera bakteriofagi hamujące namnażanie się bakterii tlenowych.
Roztwór podajemy:
- W silosie, polewając na kolejne warstwy ugniatanej zielonki.
- Na polu przy pomocy aplikatora.
Dawkowanie:
- 1 kg na 100 ton zakiszanej masy.
Sposób przygotowania:
- 100 g rozcieńczyć w 20 litrach wody.
- 500 g rozcieńczyć w 100 litrach wody.
Skład:
1 g VittraSil-u zawiera 1×10^11 CFU bakterii kwasu mlekowego:
- Lactobacillus plantarum DSMZ 16627
- Pediococcus acidilactici NCIMB 30005
Dodatkowo zawiera:
- Lactobacillus paracasei NCIMB 30151 – szczep produkujący enzym.